Nuffnang

Tuesday, January 31, 2012

eh, ko nie male ke female?

Assalamualaikum dan selamat malam

Hi reader's (^_^)
Actually, i have a quite funny story (for me la.hehe) that happened today.

Around 1 pm i guess, a nurse called me because i passed by the nurse counter (owh, dats why la i dun want to show my face over there. ahaha). 

NURSE : dik, tolong buat ECG dekat che hamid (new case patient). Lepas tu, awk pindahkan patient bed 18 ke bed 30. Yang new case tu letak dekat bed 18.
ME : okey.

Lepas tu, aku pun buat la bed making untuk kedua dua katil ni. After bed making setel, aku pun suruh la kawan aku panggilkan che hamid, si new patient ni. Than, aku dengan kawan aku dah letak mesen ECG dekat katil patient tu. And kawan aku cakap che hamid pergi toilet untuk tukar baju (pakai baju hospital yang gojes tu). Tunggu punya tunggu. Eh, mana patient nie? Lama giler tukar baju? Di kerusi disisi katil ade sorang pompuan berbaju flowery, bertudung ala ala gadis 70-an gitu, berwajah ayu ayu bak puteri ayu. Rupa rupanya dats a wanted patient. ahahaha. tungu punya la lama. Kawan aku cakap, "eh, che hamid tu pompuan la bukan laki". Laa, yeke?
Masa nak buat ECG tu, siap bagi tau lagi. "cik, kita nak buat ecg ni. Boleh tolong tanggalkan bra, barang kemas, accessory besi semuanya.". She's just follow the instruction without banyak songeh. ahaks. good girl mak cik. Maka, kami pun buat la ecg dekat mak cik tu.

Nak dijadikan cerita, masa berada dekat nurse counter. Ada sorang nurse yang baik ni belek buku Admission yang besar gedabak tu. Aku pun tertengok la nama che hamid yang rupa rupanya perempuan tu stiker dia ditampal dekat buku admission ORL MALE. Aku pun bagitau la nurse tu.
 
ME : Nurse, che hamid tu kan pompuan. Kenapa tulis admission dekat buku MALE?
NURSE : che hamid tu patient lelaki la.
ME : Hah! betul ke? Kenapa patient pakai baju flowery siap bertudung lagi. Dia punya karekter, suara memang sebijik pompuan.
NURSE : yee. dia tu lelaki. saya pun dah pernah terima kes macam ni. (nurse tu dok citer pengalaman dia.        blablabla)

giler memang tak sangka la kan. cI kitorang sendiri pun did not expact it. Staffnurse sume duk gelak kat kitorang. "Cemana la budak budak ni buat ecg agaknye" hahahahahahahahaha.
awww.. gojes you (^_~)

Lepas tu, baru la aku terfikir. Patut la nurse letak patient ni dekat kubikal lelaki. Ingatkan sebab kubikal perempuan penuh. tapi, memang penuh pun. hihi.

footnote: ini kira pengalaman la bagi kitorang. Supaya bila kerja nanti, bila terima patient admit jangan tertipu dengan nama dia, personality, karekternye yang lemah lembut ke, kasar ke. okeh.



2 comments:

cik yana said...

tin , pt tu lelaki ker ?? omg i tapena terima case cmtu lg.

Fatin Hidhayah said...

yes. He are MALE. seyes okeh. Kelakar plak bila diingat balik. hehehe