Nuffnang

Monday, June 27, 2011

procedure : bathing first baby...

Today's, we have a practicle time at mockward with subject Obstetric & Gynie Paediatric Nursing. So, our lectures asking us to do any procedure related to this subject. So, my friends and i prepared for bathing baby and umbilical care procedure. One of my friends was volunteer to do this although she is still confuse with the steps. huhu. bravo~lah. But she was so  crazy funny. hahaha.  At the same time, kesian plak kat patung baby tu. Dah la sebelum nak mandikan tu kepala baby dah tercampak kat lantai. Thats a negligence! hahaha. nasib baik bukan baby yang betul. Kalau tak, see you at the court megastore. And bila tiba time nak perform procedure tu macam macam ajaran yang digunakan. fuhh.. konpius betol weh. And one more thing, satu lagi kelemahan ktorg yang jelas kelihatan ialah bab nak pegang baby tuh.. sangat kekok lah. So, anda anda yang kekok bila nak memegang baby nih memang tak layak lagi nak kawen. hahahaha. Okeh, praktis STAT!!! kang tak pasal pasal rupture plak baby tuh...


Message : to all my fellow frends, kipidap yahh!!!. Don't be a harmful nurse ok. =)

4 comments:

cik yana said...

waaa .. chantek yuk !! :))
thumbs up ~

Fatin Hidhayah said...

thanks. tengah berusaha ni... hehe

ShArK said...

wahhh.... comel yeppp blog neh!!! kne slalu wat blogwalking kt blog neh...hehehe....

Fatin Hidhayah said...

shark : hehe. jemput ler.