Nuffnang

Thursday, April 28, 2011

my last day

Today is my last day practical at that clinic and my last day posting. hooorayyy!!! Actually, this is the time i'm waiting for. But at the same time i feeling upset. You know why??? Because sayang plak rase nak tinggalkan tempat tu. Susah nak jumpa tempat praktikal yang staff and doctor yang mesra alam, geng ngan student and boleh dibuat bergurau. 

Besides that, i punya cross for this semester tak banyak yang dapat. I hate collage management!!! aikk, tiba tiba kolej yang disalahkan~ Posting punya lah lama dekat dua bulan lebih. Tapi tiga minggu je sempat berada di hospital. yang selebihnya praktikal dekat mockward and clinic clinic yang entah apa apa. bukannye ade procedure. nak dapatkan cross pon susah. Dah la diorang hantar praktikal kat tempat yang ktorang belum blajar teori. mangkuk ayun betol lah. walaupun dah buat procedure tuh, CI tak boleh sign sesuka hati sebab teori belum belajar. 

Dalam masa tiga minggu kat hospital tu lah kitorang kena kejar cross yang berlambak tuh. Memang menyusahkan orang laa. hadoiii... Lagi pun bukan semua procedure yang ade dalam semester tu ade kat hospital. And ape yang penting kerjasama bukannya senang nak dapatkan cross tu. TENSION betul la!!!! 2 minggu i berada di ward paliatif hari hari check GM, buat observation, incharged medication and dressing adalah rutin harian kitorg. sampaikan time rehat pegi makan pun bau patients yang i buat dressing tuh masih melekat lekat lagi kat hidung. Bau makanan pun bertukar jadi bau tu.. laen laen procedure tu jarang jarang dapat buat. you're lucky kalau dapat jumpa lain lain procedure yang dah belajar semester tu. Dan seminggu berikutnya kami ditempatkan di ward pediatrik. hmmm... lagi la hampeh. sangat bosan duduk kat situ. Perkara wajib untuk adik adik student buat adalah bed making, observation, i/o chart. serve medication. Aku dah morning sickness rase tengok mesin observation tu. Nak termuntah pun ade. omaigod!!!! kenapa la hidup  ni complicated sangat!!!!

This is my picture (last day at clinic) with staff.

@ kaunter paling bizi.hehe

my practiclemate

with staff yang sporting. (akak akak tu, nok kawen kabo ah kite. nati bleh kurier hadioh) hehe

habis sudah story pasal posting kat KT. malam dah makin larut. tido dulu yea zZzZ..
nitezZ everybody =)

2 comments:

cik yana said...

kesian die .. kne g trip ke 2 , menetap di rumah,bilik yg sama . byk kenangan wooo :)

Fatin Hidhayah said...

huhu. rumah misteri tu. hopefully, kolej x kan sewa lagi rmh tu utk student posting.